Boltvezető

(OKJ száma: 35-341-01)

E-000230/2014/A001

A képzés célja:

A szakképesítéssel rendelkező képes legyen: egy kisvállalkozást létrehozni/működtetni/megszüntetni. Marketingtevékenységet végezni, irányítani, szervezni és ellenőrizni a bolt működését. Biztosítani az áru- és vagyonvédelmet, megszervezni és lebonyolítani a beszerzési tevékenységet, lebonyolítani a készletezést, raktározást. Nyilvántartani a készleteket, gazdálkodni a készletekkel, meghatározni az eladási árat, ellenőrizni a számlákat, az ellenértékek kiegyenlítését, banki tranzakciókat végezni, kezelni a készpénzt, csekkeket, és lebonyolítani az értékesítést. Ellátja a bolt szabályszerű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, és biztosítja a személyi és tárgyi feltételeket.

A képzés során a résztvevők megismerkednek:

  • a kereskedelmi egység beszerzési, termelési, értékesítési és leltározási feladataival
  • a kereskedelmi tevékenység alapjaival,
  • munkaterv nyomtatvány készítéssel.

A képzéshez szükséges feltételek:

Végzettség: Alapfokú iskolai végzettség és

Szakmai előképzettség: 34 341 01 Eladó

A képzés megkezdhető az alábbi szakképesítések, végzettségek birtokában is:
31 341 01 Élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladó részszakképesítés
31 34103 Műszakicikk-eladó részszakképesítés

A korábban kiadott Országos Képzési Jegyzékekben szereplő eladó vagy kereskedő szakképesítések, valamint az Országos Képzési Jegyzékekben nem szereplő, államilag elismert eladó vagy kereskedő végzettség (képesítés) is.
Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

Betöltött tankötelezettségi kor: 18. életév (Aki a 2012/2013. tanévben vagy azt követően fejezte be tanulmányai 8. évfolyamát: 16. életév)

A tanfolyam kezdete: 2015. március 23.

Lehetőség van részletfizetésre.

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Boltvezető szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.