Szakács

(OKJ száma: 34-811-04)

E-000230/2014/A007

A képzés célja:

A szakképesítéssel rendelkező képes legyen: a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban.

A képzés során a résztvevők megismerkednek:

  • a vendéglátó egység beszerzési, termelési, értékesítési és leltározási feladataival
  • ételkészítési műveletekkel és az ételek adagolásának, tálalásának, díszítésének szabályaival
  • a vendéglátó tevékenység alapjaival,
  • munkaterv nyomtatvány készítéssel.

A képzéshez szükséges feltételek:

Végzettség: Alapfokú iskolai végzettség és

Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Betöltött tankötelezettségi kor: 18. életév (Aki a 2012/2013. tanévben vagy azt követően fejezte be tanulmányai 8. évfolyamát: 16. életév)

Lehetőség van részletfizetésre.

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Szakács szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.