Cukrász

(OKJ száma: 34-811-01)

E-000230/2014/A008

A képzés célja:

A szakképesítéssel rendelkező képes legyen: a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési tevékenységet végezni. Felelősséget vállalva a technológiai, higiéniai, munkavédelmi szabályok betartásáért.

A képzés során a résztvevők megismerkednek:

  • cukrásztechnológiai alapműveletekkel tészták, töltelékek, bevonóanyagok készítésével,
  • alkalmi díszmunkák elkészítési technológiájával,
  • higiéniai alapkövetelményekkel,
  • munkaszervezéssel.

A képzéshez szükséges feltételek:

Végzettség: Alapfokú iskolai végzettség és

Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Betöltött tankötelezettségi kor: 18. életév (Aki a 2012/2013. tanévben vagy azt követően fejezte be tanulmányai 8. évfolyamát: 16. életév)

Lehetőség van részletfizetésre.

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Szakács szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.