Diétás szakács

(OKJ száma: 35-811-03)

E-000230/2014/A011

A képzés célja:
A szakképesítéssel rendelkező képes legyen: összeállítani diétás étrendeket a vendég állapotának és betegségének megfelelően.  Meghatározza az ellátottak energia és tápanyag szükségletét, meghatározza az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékét. Megfelelően alkalmazza a kímélő hőbehatási eljárásokat, az egészséges táplálkozás és a jelzett diéták ételkészítési technológiáit a különböző étrendi típusokban.

A képzés során a résztvevők megismerkednek:

  • Egészséges táplálkozáshoz és a diétás ételek elkészítéséhez kapcsolódó konyhatechnológiai eljárásokkal
  • A speciális igényű táplálás területén összeállított étrendek elkészítésével
  • Különböző korcsoportoknak tervezett diétás étrenddel

A képzéshez szükséges feltételek:

Végzettség: Szakács végzettség

Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Szakmai gyakorlat: A szakács szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően végzett 2 év.

A tanfolyam óraszáma: 240 óra
A tanfolyam kezdete: 2015. április 1.

Lehetőség van részletfizetésre.

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Diétás szakács szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.