Pincér

(OKJ száma: 34-811-03)

E-000230/2014/A004

A képzés célja:

A szakképesítéssel rendelkező képes legyen: különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek egységeiben értékesítési feladatokat ellátni. A legmagasabb szakmai színvonalon biztosítani az udvarias és a szakszerű felszolgálást.

A képzés során a résztvevők megismerkednek:

  • a vendéglátó tevékenység alapjaival, élelmiszer ismerttel, ital ismerettel,
  • ételek, italok szakszerű felszolgálásának szabályaival, protokoll előírásokkal,
  • terítési műveletekkel, terítés fajtáival, különleges alkalmi terítéket készítésével,
  • étrendjavaslat összeállítása, italajánlat készítésével, menükártya készítéssel

A képzéshez szükséges feltételek:

Végzettség: Alapfokú iskolai végzettség és

Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Betöltött tankötelezettségi kor: 18. életév (Aki a 2012/2013. tanévben vagy azt követően fejezte be tanulmányai 8. évfolyamát: 16. életév)

Lehetőség van részletfizetésre.

A szakmai vizsga sikeres letétele után a hallgatók államilag elismert Pincér szakmai végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapnak. Az Európai Unió országaiban elfogadott Europass típusú bizonyítvány is igényelhető.